Články

Lužanská mše pomůže dětem

Aktuality | Kateřina Černá | 19.6.2024 18:00

 

Ve středu 19. 6. 2024 v 19 hodin se v kostele Nejsvětějšího Salvátora uskuteční benefiční koncert Dvořák 120 #Studentidětem. Na benefici zazní "Lužanská" mše Antonína Dvořáka (Mše D dur op. 86). Zpívat bude sbor Filozofické fakulty Univerzity Karlovy SPJEFF, sbor Konzervatoře Jaroslava Ježka a sbor Waldorfského lycea. Hrát budou studenti Pražské konzervatoře, Konzervatoře Jana Deyla, Konzervatoře Jaroslava Ježka, Gymnázia a Hudební školy hlavního města Prahy a absolventského programu na ZUŠ Praha – Radotín.

S myšlenkou uskutečnit koncert u Salvátora přišli zástupci sboru SPJEFF. Důvodem bylo to, že se v roce 1904 v kostele konal Dvořákův pohřeb. Salvátor se tak stane místem připomínky 120 let od Dvořákova úmrtí. Benefice ale také podpoří dobrou věc - vzdělávání dětí v oblastech zasažených válkou.

Jak uvádějí pořadatelé: "Našim cílem je spojit dohromady studenty vysokých škol a konzervatoří za účelem jedinečného poslání – darovat peníze těm, kteří to potřebují. Chceme vyslat signál o netoleranci násilí a podpořit jako studenti vzdělávání v zasažených oblastech. Naše akce je propojena pomocí hashtagu a hesla #studentidetem. Za celým projektem stojí mladý pěvecký sbor Filozofické fakulty Univerzity Karlovy – SPJEFF, který se rozhodl pomocí hudby studenty spojit. Zároveň jsme oslovili organizaci UNICEF, která výdělek distribuuje do zasažených oblastí."

Benefici bude možné podpořit buď příspěvkem na místě, nebo z domova platbou přes QR kód. Koncert se bude vysílat také živě přes LIVE STREAM. Odkaz bude zveřejněn před zahájením akce.

Související články

Kateřina Černá

Komentáře